Takado

  • Suurenna fontin kokoa
  • Fontin oletuskoko
  • Pienennä fontin kokoa

Usein kysytyt kysymykset BJJ ja SW


Brasilialainen jujutsu

Lajin aloittaminen

KYSYMYS: Olen uusi harrastaja ja olisin kiinnostunut aloittamaan brasilialaisen jujutsun treenaamisen Takadossa, milloin voin aloittaa?

VASTAUS: Takadon BJJ peruskurssit pyörivät ympäri vuoden. Peruskurssi tarkoittaa n 4 kk yhtäjaksoista treenaamista.
Muinakin aikoina kuin kurssien aloitusaikoina tammi-, touko- tai syyskuussa kannattaa kuitenkin tulla kysymään bjj-harjoittelusta, varsinkin jos on jo kamppailu-urheilutaustaa. Myös torstain kuntosali sekä lauantain vapaavuoro ovat perustekniikkalaisten käytössä alkuviikkojen jälkeen. Sparria ja kertausta varsinkin lauantaivuorolla.

Takadon perustekniikkatreenit kattavat perusteet itsepuolustuksessa, bjj-urheilumuodossa, lukkopainissa sekä vapaaottelussa - poikkeuksellinen kokonaisuus Suomessa, jonka pohjalta hyvä suunnata jatkoharjoittelua itselleen mielekkääseen suuntaan.

Varusteet

KYSYMYS: Mitä varusteita tarvitaan kun tulen ensimmäisiin BJJ treeneihin?

VASTAUS: T-paita ja verkkari/sortsit käy hyvin. Kynnet lyhyiksi ja korut pois.

KYSYMYS: Milloin kannattaa hommata puku ja millainen puku, mistä niitä saa?

VASTAUS: Treenata voi alkuun ilman BJJ-pukua, mutta aika pian sitä alkaa kaivata tekniikoiden ja mukavuuden takia. Puvuksi käy judopuku, mutta oikeita Alliancen BJJ-puvuista pyritään tekemään yhteistilauksia.

KYSYMYS: Tarvitaanko suojuksia?

VASTAUS: Välttämättä ei tarvita suojuksia, mutta perustekniikkakauden jälkeisissä otteluharjoituksissa tilanteen mukaan suojat hyviä (varsinkin kilpailutreeneissä). Tällöin kysymys alkuun lähinnä hammassuojista ja alasuojista. Seuran hanskoja sekä pää- ja säärisuojia voi kokeilla ennen hankintoja.

Kokeneempien treeneihin osallistuminen

KYSYMYS: Missä vaiheessa voi alkaa treenata myös muissa kuin perustekniikkatreeneissä?

VASTAUS: Kun peruskurssi on käyty saa osallistua mys muihin treeneihin, Jatkon harjoitusmaksut tulee maksaa erikseen. Jos on aikaisempaa kokemusta kamppailulajeista voit osallistua jo ennemminkin, mutta keskustele asiasta perustekniikkatreenien vetäjän kanssa ensin.

KYSYMYS: Olen aikaisemmin treenannut BJJ:tä toisessa seurassa, saanko tulla mukaan mihin tahansa treeneihin vai pitääkö käydä ensin peruskurssi?

VASTAUS: Valkovöisenä osallistu ensin perustekniikkaharjoituksiin ja juttele vetäjän kanssa mahdollisuudesta osallistua kokeneiden treeneihin. Värivöiset voivat tulla suoraan kokeneiden treeneihin, mutta tällöinkin syytä käydä perustekniikkavuoroilla seuramme Alliance bjj-jäjestelmn hallitsemiseksi. Jäsen- ja harjoittelumaksuista juttele ohjaajan kanssa.

KYSYMYS: Saanko käyttää aikaisemmassa seurassa ansaitsemaani vyötä vaikka se ei olekaan Alliance-seura?

VASTAUS: Jos vyö on BJJ:ssä ansaittu sitä saa käyttää.

Vyöt.

KYSYMYS: Onko BJJ:ssä vyökokeita ja jos on miten niihin pääsee osallistumaan?

VASTAUS: Takadon noudattamassa Alliance Jiujitsu -järjestelmässä on otettu käyttöön vyökokeet. Ohjaaja kutsuu harjoittelijan vyökokeeseen, kun katsoo tämän saavuttaneen vaadittavan tason.

Juniorit

KYSYMYS: Minkä ikäisenä voi osallistua Takadon BJJ-junnutreeneihin ja onko junnuille omaa peruskurssia?

VASTAUS: Takadon BJJ-junnuissa treenaavat 6v-10v (Junnu I) ja 11v-16v (Junnu II) ikäiset tytöt ja pojat. Treeniajat löytyvät harjoittelukalenterista.  

KYSYMYS: Olen 14-16v saanko jo tulla aikuisten peruskurssille, vai pitääkö aloittaa junnuissa?

VASTAUS: Tämä on lähinnä koko- ja asennekysymys. Kannattaa aluksi kokeilla molempia, voi olla että jo isompikokoinen 14v pärjää aikuisten peruskurssilla.

Lukkopaini

KYSYMYS: Haluaisin treenata lukkopainia, tarvitseeko käydä peruskurssia?

VASTAUS: Takadon BJJ-perustekniikka on myös lukkopainin peruskurssi. Jos olet vasta-alkaja molemmissa lajeissa, osallistut ensin BJJ-perustekniikkavuorolle, siellä käydään perustekniikat läpi myös lukkopainin näkökulmasta, kun perusteet on käyty voi siirtyä treenaamaan pelkästään lukkopainia.

Vapaaottelu

KYSYMYS: Sivuillanne mainitaan että Takadossa treenataan myös vapaaottelua, milloin ja miten sitä pääsee treenaamaan?

VASTAUS: Vapaaottelu on seurassamme osa brasilialaisen jujutsun harjoittelua ja tarkoitettu treenattavaksi perusteiden hallinnan jälkeen. Torstaisin Tuulimäessä harjoitellaan ensin nyrkkeilykehässä ja vapaa harjoitteluvuoro lauantaisin myös käytettävissä. Normaaleissa kokeneiden treeneissä voi myös tehdä vapaaotteluharjoittelua, kun vain ensin sopii ohjaajan kanssa. Vaikka seuramme bjj-harrastus lähti kamppailutekniikoiden opiskelun lisäksi haaste- ja vapaaottelupohjalta, tällä hetkellä vapaaottelun treenaaminen vaatii oma-aloitteisuutta, mutta osaajia ja tukea kyllä löytyy.


Yleisiä kysymyksiä

Vapaat harjoitukset

KYSYMYS: Kuka saa osallistua vapaisiin harjoituksiin ja mitä siellä tapahtuu?

VASTAUS: Kaikki takadolaiset lajista riippumatta. Treenejä ei varsinaisesti vedetä, mutta paikalla on kuitenkin vastuuhenkilö.

Vierailijat

KYSYMYS: Treenaan BJJ:tä/Escrimaa/EJJ:tä toisessa seurassa, mutta olen tulossa käymään Espoossa, saanko osallistua treeneihin?

VASTAUS: Vierailijat saavat osallistua Takadon treeneihin ilman että tarvitsee sitoutua seuran jäseneksi maksamalla Takadon tilille 5 euron harjoitusmaksun/treenikerta
Vakuutukset

KYSYMYS: Tarvitaanko Takadossa treenatessa vakuutuksia ja mistä niitä saa?

VASTAUS: EJJ-harjoittelijat voivat käyttää samaa tai karateliiton vakuutusta (www.karateliitto.fi). Bjj-harjoittelun ja varsinkin kilpailutoiminnan kattavat vakuutukset syytä varmistaa omasta vakuutusyhtistö (Bjj-liiton kautta ei nyt saatavilla vakuutusta v. 2010 - seuramme kartoittaa tilannetta).

Kesätreenit

KYSYMYS: Mitä Takadossa tapahtuu kesällä?

VASTAUS: Harjoittelu jatkuu kesälläkin, tosin harjoituksia on vähemmään. Bjj-junnut pitävät kesälomaa yleensä 1.6. - 31.8.

 

Tulevat tapahtumat BJJ / SW

Ei tapahtumia

Kalenteri BJJ / SW

elokuu 2017
M T K T P L S
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
syyskuu 2017
M T K T P L S
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Haku