Yksi Takadossa harjoiteltavista lajeista on Eurooppalainen jujutsu eli EJJ, joka on jatkuvasti kehittyvä, monipuolinen, itsepuolustuspainotteinen kamppailulaji. Salimme on ollut suljettuna koronaviruspandemian vuoksi, mutta pieni ja sitkeä EJJ harrastajien porukka on jatkanut harjoittelua etäyhteyksien avulla.
 
Toinen lajin vastuuohjaajistamme, Miika Komu, innostui pitämään etätreenejä kevättalvella, kun kävi selväksi, ettei kontaktilajien harjoittelu ole vielä lähiaikoina mahdollista. Etätreeneihin on osallistunut pieni ryhmä harrastajia, eikä se kaikille olekaan mieluinen tapa harjoitella. Myös ohjaajalta treenien vetäminen vaatii paneutumista ja mielikuvitusta, sekä sopivia välineitä.

Miika kertoo, että etätreeneissä on yleensä tehty noin puoli tuntia alkujumppaa eli venyttelyjä, lämmittelyä ja liikkuvuutta. Toinen puolituntinen on harjoiteltu eurooppalaisen jujutsun tekniikoita. Etänä, eli yksin harjoiteltavaksi, on soveltunut mm. lyönti- ja potkutekniikat sekä niiden torjunnat, sekä jonkin verran myös kiinnipito-otteista irtautumista ja heittoharjoituksia. Lisäksi etänä on kokeiltu puolustautumista veistä vastaan. Tunnin päätteeksi on kokeiltu erilaisia rentoutumistekniikoita.

Miika kertoo, että etätunnin ohjauksessa tärkeintä on soveltuvien harjoitusten ja tekniikoiden valinta. Välillä hän on käyttänyt kotiväkeä tekniikoiden näyttämiseksi, mutta harrastajat ovat harjoitelleet pääsääntöisesti yksin. Teknisesti Miika on toteuttanut etätreenit kuvaamalla puhelimella ja striimaamalla kuvaa omaan televisoonsa, jotta hän pystyy paremmin seuraamaan myös miltä ohjaus näyttää osallistujille. Bluetooth headset on ollut välttämätön väline.

Nyt kesää kohti mentäessä EJJ treenit siirtyvät ulos säiden salliessa. Miika arvelee ulkotreenien houkuttelevan useampia harrastajia paikalle, vaikka treeneissä toistaiseksi pidetäänkin turvavälietäisyydet eli harjoittelua jatketaan soolotekniikoilla. Oman treeniporukan näkeminen ja harjoittelu yhdessä on kuitenkin monelle se tärkeä juttu!

Euroopplaisesesta jujutsusta ja sen harjoittelusta Takadossa voit lukea lisää kotisivuiltamme!