Takadon harjoitustoiminta 1.6.2020 alkaen

Nämä ohjeet on laadittu täydentämään Suomen Olympiakomitean suosituksia. Seuraa tilannetta, sillä ohjeisiin voi tulla muutoksia lyhyelläkin varoitusajalla myös seuran toiminnasta riippumatta.

Yleistä harjoittelusta

Harjoituksiin osallistuminen on ehdottomasti kielletty, jos itsellä tai lähipiirillä on pieniäkään sairastumisen oireita. Tietoa Koronaviruksen oireista löytyy THL:n verkkosivuilta (mm. hengitystieoireet, kuume, äkillinen ripuli, pahoinvointi, oksentelu). 

Et voi osallistua harjoituksiin, vaikka hengitystieoireet johtuvat allergiasta. Koronavirustartuntatapauksissa ja tartuntaa epäiltäessä noudata viranomaisohjeita.

Ilmoita omasta sairastumisestasi välittömästi ryhmän vastuuhenkilölle. Koronavirustartuntatapauksessa ja tartuntaa epäiltäessä Takado ry:n yhteyshenkilönä toimii Saija Tarvainen p. 040 822 5796.

Riskiryhmään kuuluvien tai riskiryhmän kanssa samassa taloudessa asuvien tulee käyttää harjoituksiin osallistumisessa erityistä harkintaa. Huomioi myös muun henkilökohtaisen tilanteesi mukaiset riskit, kuten lähikontaktiesi määrä tai perheenjäsenen työskentely hoito- tai hoiva-alalla.

Pyri välttämään julkista liikennettä.
 

Henkilökohtainen hygienia

Harjoituksiin osallistutaan puhtaana ja puhtaissa varusteissa. Kaikki varusteet on pestävä jokaisen käytön jälkeen. MUISTA PESTÄ MYÖS SUOJAJALKINEET JA VYÖ!

Pese kätesi saippualla kun saavut salille, ennen harjoitusta ja sen jälkeen.

Yskäise, aivasta ja niistä kertakäyttönenäliinaan. Aivastetaan ja yskitään omaan hihaan vain jos muuta ei ehdi. Pese kätesi yskimisen, aivastamisen ja niistämisen jälkeen.

Älä koskettele kasvojasi, jos et ole juuri pessyt käsiäsi.

Harjoitustiloissa on käsidesiä, mutta kullakin harjoittelijalla syytä olla mukana oma käsidesi ja nenäliinaa normaalien hiertymä/haavanhoitovälineiden lisäksi.

Käytä vain omia pyyhkeitä ja juomapulloja sekä treeni- ja suojavarusteita.
 

Hygienia harjoitustiloissa

Kengät jätetään eteisessä niille osoitettuun paikkaan ja vaihdetaan sisätiloissa tatamin ulkopuolella käytettäviin suojajalkineisiin. AVOJALOIN TAI TREENIJALKINEIN LIIKKUMINEN TATAMIN ULKOPUOLELLA ON EHDOTTOMASTI KIELLETTY.

Suihkuja käytetään vain poikkeustilanteessa (esim. meneminen suoraan harjoituksista työpaikalle, jossa ei ole suihkumahdollisuutta). Tällä vähennetään myös siivoustarvetta.

Mikäli käytät seuran harjoitusvälineitä, puhdista väline käytön jälkeen desinfioivalla puhdistuspyyhkeellä. Myös leuanvetotanko ja renkaat. Vältä vaikeasti puhdistettavien välineiden käyttöä (mm. köysi, hanskat, kypärät). Pyritään siihen, että sama henkilö käyttää samaa välinettä koko harjoituksen ajan.

Harjoituksiin osallistuvat siivoavat tilat erillisen ohjeen mukaan harjoitusten päätyttyä. Harjoituksen vastuuhenkilö jakaa tehtävät.
 

Harjoitusten järjestely

Harjoitusaikoja ja ryhmien kokoja rajoitetaan erillisen ohjeen mukaan.

Harjoitukset voi halutessaan tehdä mahdollisuuksien mukaan vakioparin kanssa ja turvaväleillä toisiin harjoittelijoihin (esim. bjj-harjoittelussa on kuitenkin vaikea välttää lähikontaktia).

Mahdollisuuksien mukaan hyödynnetään ulkoharjoitteita sekä sellaisia harjoitteita, joissa ei tarvita lähikontaktia.

Maskia/kasvosuojainta voi käyttää ottaen huomioon siihen liittyvät ohjeet (THL) ja soveltuvuus kuhunkin harjoitteeseen. Noudata ohjaajan opastusta.

Suositellaan olla käymättä muiden seurojen harjoituksissa toistaiseksi.

31.5.2020, Takado ry
– Perustuu Olympiakomitean suosituksiin 19.5.2020