Escrima Takado

Sikado:

Mitä Sikado on ?

Sikado on useamman lajin sekoitus, perustuen vahvasti BIFF-Escrimaan ja Wing Chun:iin. Lajin perusajatus on reagoida tilanteisiin tarvittavalla tekniikalla, joka ei rajoitu tiettyyn lajiin tai tyylisuuntaan.

Sikadossa lähtökohta on taistelutilanne, ei itsepuolustus, ja tämä näkyy hyvin vahvasti harjoituksissa ja harjoitusmuodoissa. Tyyli on aggressiivinen ja hyökkäävä, rajoittumatta mihinkään sääntöihin.

Sikadossa harjoitus lähtee treenaajasta ja asenteesta, sen jälkeen vasta tekniikasta. Treenimuodot ovatkin hyvin pitkälti sparri-tilanteita, jotka kehittävät pelisilmää ja reaktiokykyä. Oli sitten tilanteessa aseettomana tai aseella varustautuneena.

Treenaamme toki myös tekniikoita, joita sparrissa hyödynnetään.

Koska emme keskity tekniikoihin, ei meillä ole myöskään graduointeja tai vyöasteita. Treeneissä kaikki tekevät samaa, emme erottele osaamisten tai taitojen mukaan.

Koska kyseessä on taistelulaji, harjoittelemme mahdollisimman monipuolisia tilanteita. Tilanteita voi olla esim. useammat vastustajat, erilaiset aseet (kepit, veitset, miekat, kirveet, tai mikä tahansa aseeksi kelpaava) tai näiden yhdistelmät.

Ohjaajina toimivat:

Kai Laitio:

kai (ät) sikado.fi

+358503308380

Ari Salonen:

ari (ät) sikado.fi

Miljoonan kilometrin taival alkaa yhdellä askeleella

Escrima / sikado Espoo-päivänä 28.8.2021