Kyudo (“jousen tie”) on perinteinen japanilainen jousiammuntalaji. Se on perinteisiin sotataitoihin pohjautuva budolaji kuten iaido, kendo, judo tai karatedo. Kyudon historia ulottuu pitkälle Japanin historiaan. Kyudossa, kuten kaikessa jousiammunnassa, tarkoituksena on osua maalitauluun. Tämän lisäksilajissa pyritään myös oikeaoppiseen, esteettiseen ja muuten hyvään suoritukseen. Lajin eri puolien painotukset vaihtelevat kyudo-koulukuntien välillä.

Kyudossa on käytössä samanlainen vyöarvojärjestelmä kuin muissakin perinteisissä budolajeissa, mutta arvot eivät näy vaatetuksena, kuten värilliset vyöt judossa ja karatessa. Kyu-arvot viidennestä ensimmäiseen vastaavat “värillisiä vöitä”, dan-arvot ensimmäisestä kymmenenteen mustia vöitä.

Pääkaupunkiseudulla Kyudoa harjoittelee Helsinkiläinen budoseura Hikari yhdessä Takadon kanssa. Ohjauksesta Takadon vuorolla Tuulimäen ammuntahallissa vastaavat Hikarin opettajat Ritva-Liisa Malmi (5. dan), Antti-Jussi Voutilainen (5. dan), Virva Ohtonen (5. dan) ja Veikko Karppinen (4.dan).